Gândurile mele

,,Gândeşte, căci tot ceea ce vei crea vreodată va începe cu un gând."

Doar nu uita să treci la fapte.

Lipsa de suspiciune

postat de bogdanghiorghiu in 2010-09-30 00:03
Diferenţa între cei care fură şi cei care nu, nu o constituie gradul de dorinţă pentru un anume ceva. Nici cât e de posibil să îl obţină pe altă cale.
O persoană care fură îşi poate dori ceva şi îi poate fi la fel de greu să îl obţină cum îi e şi uneia care nu fură.
Diferenţa între cele două e de fapt reprezentată de valorile morale. Care dacă nu sunt bine înrădăcinate, sunt uşor de încălcat.

Vara asta am fost la mare. Am văzut concert Mika, genial om. Am petrecut cu prieteni noaptea pe plajă, cântând, vorbind, ş.a.m.d. Apoi, somnul a început să îi doboare pe rând, doar eu cu altcineva rămănând treji, aşteptând răsăritul. De unde să ştiu ce avea să se întâmple?

Au venit doi tipi zâmbăreţi plimbându-se pe lângă apă care s-au oprit lângă noi şi m-au întrebat când va fi răsăritul, că vroiau şi ei să îl vadă. Drăguţ până aici, nu? Total nebănuitor, nici eu nu mi-am dat seama cât de stupidă era de fapt întrebarea. Cerul era deja portocaliu, DUH! şi dacă vrei într-adevăr să vezi răsăritul, oricum stai de pe acum să priveşti, doar nu întorci capul spre est la oră fixă.
Aşa că i-am spus la fel de zâmbăreţ că în cam 10 minute ar trebui să apară nenea soare. Mi-au mulţumit politicos şi cald şi au plecat mai departe.
Nici bine nu a apărut soarele, când sunt abordat de altcineva: "Nu eram sigur dacă să mă bag sau nu, dar am decis să o fac: ăă... cât timp ai vorbit cu cei doi de mai devreme, cineva ţi-a furat rucsacul de pe cearceaf".

Nu voi intra în detalii, căci sunt irelevante.* Important e doar modul în care am fost furat. Asta e fascinant. Ce anume s-a exploatat. Nu eventuala lipsa de inteligenţă, sau eventualele deficienţe de auz m-au împiedicat să îmi dau seama de ce se întâmplă. Ci simpla şi absoluta mea lipsă de suspiciune.

Ştiam că nu toţi oamenii sunt buni, dar se pare că nu o ştiam îndeajuns de bine. Şi am fost păcălit. Dacă cel mai mic gând din lume că ei ar putea încerca ceva îmi trecea prin minte, furtul nu mai avea loc nici pe departe cu atâta succes şi eu probabil îmi puneam karate-ul în practică. **

Aşadar, eu care mereu aleg să am încredere în oameni, am învăţat că lipsa de suspiciune e o slăbiciune. Păcat :) Dar mai bine aşa, e o lecţie plătită ieftin, nu?

Cred că până şi Superman poate fi păcălit şi înfrânt dacă te apropii de el cu kryptonită fără să te suspecteze. Aşa că nu m-am certat pe sine prea tare în ziua aceea, ştiam că la cât de naiv eram şi doi copii de 4 ani mă puteau fura. Şi nu poţi certa pe nimeni că e naiv. Dacă a fost, a fost şi atât, oricum nu o să mai fie de acum.

În fine, nu cred că e bine nici să fim paranoici şi să nu mai avem încredere în nimeni şi să nu ne mai dorim prieteni niciodată. Dar trageţi voi concluzia, de asta v-am şi povestit întâmplarea asta neplăcută. Eu, acum, pus în aceiaşi situaţie, abordat de doi care să mă întrebe despre răsărit, ştiu să fiu puţiiiiintel, dar îndeajuns de suspicios încât să arunc o privire şi către cearceaf.


_______________________________________________
*Ah, toţi cei din agenda telefonului Vodafone, nu vă mai am numerele, apropo :p
**Nu sunt un om violent absolut deloc dar pe ei i-aş fi lovit măcar o dată...

Comentarii

1

de Irina

2010-09-30 18:07

Doamne :| uaf.. cata marsavie. Nici eu nu ma gandesc la riscuri d-astea, e bine ca mi-a mai zis lumea in ultimul timp sa fiu atenta, altfel.. chiar nu mi se mai pare mie ca viata e asa periculoasa. Pentru ca nu mi s-au intamplat lucruri d-astea in ultimul timp (sau poate niciodata). Dar o sa incerc sa fiu pe cat de precauta o cere fiecare situatie..

Sper ca nu aveai prea multe acte/valori in rucsac..
Si las ca o sa fie pedepsiti aia, si poate o sa inteleaga si ei candva.. (nu se stie..)

2

de bogdanghiorghiu

2010-09-30 20:33

valori da. acte nu. Am trecut peste, nu-i asa grav :P

3

de Lore'

2010-10-01 22:02

:d vezi ce se poate intampla daca te lasi "furat" de rasarit, mai ales la mare?!
Cine stie...poate ca asa a fost sa fie!
Daca am sti... dinainte ce va urma sa ni se intample in secunda urmatoare, tot nu am reusi sa prevenim,,,e ceea ce se cheama soarta, destin etc!
Deci, pe viitor atentie la... neatentie! ;)

4

de bogdanghiorghiu

2010-10-02 18:56

destinul... eh... eu tot vina mea cred ca e :P


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile

 
Termeni si Conditii de Utilizare