Gândurile mele

,,Gândeşte, căci tot ceea ce vei crea vreodată va începe cu un gând."

Doar nu uita să treci la fapte.

Un drum cu microbuzul. Metaforic vorbind.

postat de bogdanghiorghiu in 2010-11-04 21:00

Microbuzul pare o mini lume... Drumul pare o mini viata.

Esti cu un grup de oameni; toti mergeti in aceeasi directie (la inceput macar). Unii coboara mai repede, altii mai tarziu, unii inaintea ta, pe altii pleci si ii lasi in microbuz.

Intalnesti oameni mai tineri decat tine, mai in varsta, oameni mai frumosi (decat/pentru tine) sau mai urati, oameni mai sanatosi si sprinteni sau mai bolnavi.

Vezi oameni grabiti sau oameni care simt ca au tot timpul din lume, oameni obositi sau energici, oameni care urca cu un grup de prieteni razand si vorbind tare, sau oameni care urca singuri si isi petrec drumul in liniste.

Oameni euforici, oameni suparati.


Am observat ca or fi unii oameni plini de viata... dar si viata e plina de oameni.


Asa imi trebuie cand in loc sa dorm ca tot omul in microbuz, eu ma gandesc la asa ceva. Cred ca multi dintre noi in apropierea zilei noastre de nastere ne gandim la viata, timp, moarte, etc. Ne zicem ca am mai imbatranit un an, ce repede a trecut, dar ca inca suntem tineri, nicio problema. Putem lasa visele si planurile alea de ni le-am propus pe mai tarziu.

(Aproape) Toti avem din alea. Vise si planuri, scopuri, idealuri in viata; intrebari existentiale, raspunsuri dupa care tanjim. Si am vrea sa le implinim acum acum, dar mai apare un film bun, ne mai uitam la el, mai iesim cu prietenii, ne mai indragostim...

Ca noi pana la urma cautam fericirea. Daca ea ne loveste printr-un film cu Mel Gibson, o distractie grasa cu prietenii sau o persoana simpatica, e normal sa nu mai alergam chiar atat de mult dupa vise. Doar prezentul ne da deplina fericire. Viata e facuta din mai multe prezenturi din astea. Ca un oras vazut noaptea din microbuz, care e format din mai multe lumini.


Comentarii

1

de F.

2010-11-25 16:34

"Si am vrea sa le implinim acum acum, dar mai apare un film bun, ne mai uitam la el, mai iesim cu prietenii, NE MAI INDRAGOSTIM..."

"Daca ea ne loveste printr-un film cu Mel Gibson, o distractie grasa cu prietenii sau O PERSOANA SIMPATICA, e normal sa nu mai alergam chiar atat de mult dupa vise"

- Sa inteleg ca pentru tine dragostea nu e un vis? Ci o oprire in calea urmaririi lui?
Cred ca ai vrut sa faci o diferenta intre indragostit si dragoste, de-aia apoi ai spus doar "persoana simpatica".

Dar chiar si asa, parca separi sentimentele astea de indealurile mai inalte? - alea nu cuprind si "indragosteala?"

2

de bogdanghiorghiu

2010-11-25 16:43

Evident, ma refeream mai mult la "indragosteala" decat la dragoste... dar nu le separam neaparat. Si dragostea are perioada ei de indragosteala deci nu prea are rost sa le tratez individual aici :P

Pentru mine, dragostea este cel mai mare vis. Aici, eu ma refer la celelalte vise.
La acele situatii cand mai chiulesti de la facultate ca sa iesi cu persoana iubita. Chiar daca dintotdeauna ti-ai dorit sa ajungi sa ai sansa sa o faci (facultatea). Doar un exemplu...


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile

 
Termeni si Conditii de Utilizare