Gândurile mele

,,Gândeşte, căci tot ceea ce vei crea vreodată va începe cu un gând."

Doar nu uita să treci la fapte.

Femeia. Bărbatul.

postat de bogdanghiorghiu in 2010-11-08 17:00
Nu am înţeles niciodată cum de se resemnează o fată că nu poate ridica un borcan de murături (10 litri). Azi soră-mea mă ruga pe mine să îl iau şi să îl pun pe masă, spunându-mi că ea singură nu poate. (Şi totuşi eşti misogin dacă spui că fetele nu au forţă nici să ridice un borcan)
Sau cum trăieşte o fată cu gândul că cel puţin 85% din băieţii din lume (chiar şi cu ani mai tineri sau zeci de ani mai bătrâni) ar putea destul de uşor să o domine fizic în orice moment al zilei.

Au scăpat din "tirania" bărbatului secolul trecut când şi-au căpătat independenţa şi au scos la iveală faptul că erau dintotdeauna egale bărbatului dpdv intelectual. Felicitări. Acum, le cere tiranului să ridice borcanele pentru ele.

Cum de nu se simt jignite atunci când bărbatul le ia din mână o sacoşă (şi aia departe dea fi grea) ca să o care el? Sau dacă ia geaca de pe el în ditamai gerul iernii şi o pune pe ele ca să le fie cald? Chiar nu se simt prost că, deşi bărbatul s-a îmbrăcat mai bine înainte să iasă din casă, tot el stă acum şi dârdâie?

Şi de ce femeia trebuie să fie frumoasa şi bărbatul puternicul?

De ce acceptă expresiile de genul "Fii bărbat!", "Arunci ca o fată." sau "plângăcios ca o muiere"?

De ce pentru o femeie, o zi de răsfăţ înseamnă să meargă la coafor şi să îşi facă pedichiura şi manichiura ca să fie frumoasă iar pentru un bărbat înseamnă stat comod cu un prieten, o bere şi un meci?

De ce se simte o femeie atât de bine dacă i se spune că e frumoasă? Mai ales în comparaţie cu reacţia unui bărbat dacă i se spune că e "chipeş". Adică... în afară de evidentele eforturi de a te machia şi îmbrăca pe care o femeie le depune cu o plăcere de neînţeles, să îi spui că e frumoasă nu ar trebui să o afecteze cu nimic. Doar aşa s-a născut. E ca şi cum i-ai spune că are un nume frumos. De parcă ea l-a ales.
Ştiţi genul ăla de fete care vor ca iubitul să le se spună că sunt frumoase în fiecare zi? N-am nimic cu ele, dar imaginaţi-vă cum ar arăta un bărbat care ar cere asta iubitei... Absolut caraghios!

De ce toată planeta (inclusiv sexul feminin, care e mai numeros decât cel masculin) a convenit că la femeie, carcasa e esenţială, ceea ce e de fapt înăuntrul ei neputând decât să conteze mai puţin?

Şi etcetera. Toate astea nu le înţeleg.

Aş vrea să văd ziua când nu mai e un act de curaj imens când o fată mege să agaţe un băiat.
1. Pentru că nu i se mai pare anormal să vâneze şi ea pe cineva, să nu mai fie ea frumoasa cea vânată.
2. Pentru că nu îi e frică să fie violată mai târziu pentru că ştie karate şi l-ar face ferfeniţă dacă ar încerca.

Ziua când femeia nu depinde de un bărbat să se urce pe acoperiş, să ridice ceva greu, să repare instalaţia electrică, să facă maşina să pornească, să construiască o casă, etc.


_________________________________________________

Nici bărbatul nu e mai independent.

De ce atâţia bărbaţi se resemnează să nu ştie să gătească? Cum pot trăi într-o asemenea ignoranţă cu privire la unul din instictele de bază - să nu ştii să îţi faci de mâncare?

Cum acceptă un bărbat aşa de uşor că nu ştie să comunice la fel de bine ca femeia, ascuzându-se sub fraza că "aşa e programat să fie mai insensibil, neînţelegător şi neexpresiv"? În familie să nu fie atât de apropiat de copii în comparaţie cu femeia, pentru că ... "nu se pricep la fel de bine. E normal aşa."

Cum de atâţia bărbaţi acceptă ca altcineva (o femeie în general) să facă curat în urma lor, să le coase şi spele hainele lor, să spele vasele în care au mâncat ei, etc.? Cum de nu sunt îndeajuns de demni să o facă singuri?

Pe de altă parte, de ce acceptă bărbaţii ca femeile să sfinţească fraza "bărbaţii este porci"? De ce nu mai contestă nimeni în ziua de azi că lenea, insensibilitatea, controlul, imaturitatea, infidelitatea, lipsa de gust vestimentar sunt semne de masculinitate? Şi faptul că dacă un bărbat e harnic, sensibil, drăguţ cu toată lumea, bucătar dedicat, romantic şi total fidel e considerat ... un pic femeie? Sau măcar cu siguranţă nemasculin?

Nu mă înţelegeţi greşit, apreciez enorm calităţile femeii, doar că nu sunt... ale femeii. La fel cum defectele nu sunt ale bărbaţilor. Sunt calităţi şi defecte umane. Pe care le poate avea oricine.

Apoi, cum poate un bărbat să se îngrijoreze că iubita lui stă cu el doar pentru bani când el a ales-o pentru picioarele ei? Cu ce e asta mai diferit?
Şi cum poate să nu-l deranjeze mai deloc faptul că e superficial? Cum poate fi asta mai ales un criteriu de competitie între bărbaţi - superficialitatea? Despre o fată bărbatul zice că e bună, iar unei fete bărbatul îi zice că e frumoasă?

Şi de ce acceptă bărbatul ideea că dacă plânge, e ruşinos?

Etcetera. Eh...

Vreau să menţionez clar că astea nu sunt critici la adresa bărbaţilor şi femeilor. Nici nu încerc să vă spun ceva ce ştiaţi deja: anume că omul nu e perfect. Sunt doar întrebări în legătură cu lucruri pe care pe mine, personal, mă fascinează la om - în general (excepţiile sunt excepţii).

Concluzia? Toţi suntem misogini şi misandre. Aşa că ne complacem că şi noi, şi sexul celălalt avem dreptate când ne acuzăm reciproc şi punct. Sigur aţi observat asta.

Comentarii

1

de Anija

2010-11-09 21:17

Ce frumos, o adevărată delectare! Şi totuşi din aceste motive enumerate de tine mai sus, "Marele Anonim" a creat bărbatul, şi văzând că nu e bine aşa, a creat femeia, menită fiind să-l facă fericit, şi să-l completeze(deşi iniţial femeie a fost creată pentru barbat, şi vice-versa acestora e valabilă)

Şi încă o completare, nu putem vorbi încă de independenţa femeii, atâta timp cât în unele domenii, precum Şcolii Militare de Subofiţeri de Pompieri, din România nu acceptă femeii!!!

2

de Bogdan

2010-11-09 21:59

Sarumana :P

Eu cred ca "Marele Anonim" a stiut dintotdeauna ca va face si femeia. :p Restul e poveste, zic eu.

Cat despre completare, nu stiam... as vrea sa aflu cum se motiveaza... poate sunt motive... biologice si obiective. Desi la Pompieri, nu cred... Urat, daca e chiar asa. :p Nu stiu ce pierd. Poate nu vor sa le distraga atentia barbatilor :d (nu intentionat, ci doar prin prezenta) hehe, cine stie? :D

3

de Anija

2010-11-10 18:18

Uite, ai putea să te interesezi, de ce şi cum! în linii mari, se leagă de forţa fizică a femeii, care nu ar fii capabilă să poarte acel echipament în spate!

4

de bogdanghiorghiu

2010-11-10 20:42

Daca ar fi asta motivul, repartizarea tot nu ar trebui sa se faca dupa sex ci dupa un examen de admitere... Cine e apt fizic si cine nu. Ca pariez ca sunt si barbati care nu pot cara orice echipament in spate :P. Dar prin antrenament ar putea teoretic oricine.

5

de Anija

2010-11-11 07:53

Se intră pe bază de admitere,dar fetele sunt respinse la înscriere. Simplu, interzis femeilor. Dar mai bine nu polemizăm, e fără rost, încă traim într-o societate a discriminărilor!

6

de bogdanghiorghiu

2010-11-11 12:48

Ce urat! Eu as face urat... Mi-as pune bolovani intr-un rucsac si as sta sa protestez in fata cladirii. :d Ce-or sa zica atunci? :D

Chiar e ciudat... Mi-e greu sa inteleg. Mai e si vorba de pompieri stii? ...macar de era ceva privat, sa fie pe vreun fel de interes material. Hm

7

de Gabriela

2011-01-15 22:01

Hmm...mie nu imi place sa fiu agatata :d prefer sa aleg eu persoana care imi place,dupa criteriile mele,decat sa fiu aleasa.Imi place ce e drept sa lupt pentru ce e al meu,iar acea "vanatoare" de inceput e extrem de palpitanta. :d pe viitor voi invata si sa umblu la masinutza...dar intai sa am carnet,ca sa am motivatie. Becuri stiu sa schimb...un ciocan sigur manuiesc :"> Eu una cred cu adevarat in forta femeii...provin dintr-o familie cu femei puternice. Matusa'mea(Cea mai tanara-33 ani),pana sa isi cunoasca actualul sot(Acum 2 ani) facea toate muncile unui barbat- batea tabla pe casa,taia lemne,lipea pereti,etc... Deci,depinde de mediul in care suntem crescuti.Si de personalitatea noastra,mai ales ca acum este trendul "pitzi".

8

de bogdanghiorghiu

2011-01-16 18:12

da, depinde de mediul in care suntem crescuti. Dar daca acel mediu nu e indeajuns de puternic si consistent, cu totii ramanem sa fim crescuti de mediul mai general: lumea. Si adoptam conceptiile, atitudinile si obiceiurile ei. Ai mentionat trendul "pitzi". Da, pai cam asta striga azi lumea ca e cool sa fii, si cei carora nu ni s-a spus altceva (mai clar si mai ferm) doar asta auzim. Pacat.


P.S. Si eu cred in forta femeii.
P.P.S. Mai multe fete ca tine imi doresc! :d Chiar daca noi barbatii riscam sa devenim inutili in viitor, atunci cand nu va mai fi nevoie de noi sa schimbam becul...


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile

 
Termeni si Conditii de Utilizare