Gândurile mele

,,Gândeşte, căci tot ceea ce vei crea vreodată va începe cu un gând."

Doar nu uita să treci la fapte.

Aruncă-ţi pălăria peste gard!

postat de bogdanghiorghiu in 2011-11-07 12:23
Articolul ăsta l-am început în noiembrie anul trecut dar nu am mai apucat să îl public, nu mai ştiu de ce. E vorba de un concept pe care l-am auzit de la alţi oameni, mai înţelepţi, din ale căror cărţi am ce învăţa.

Viaţa e scurtă şi toţi avem probleme în a ne ţine de un angajament luat. Să recunoaştem. Fie că ne-am propus să ne apucăm de jogging, de citit, să ne angajăm, să ne lăsăm de fumat, să ţinem un regim, etc. Am să împărtăşesc cu voi o soluţie.

Ideea e următoarea:

Trebuie să sari peste un gard înalt, dar te tentează să o laşi baltă şi să te întorci acasă? Ia-ţi pălăria de pe cap şi arunc-o dincolo de el. Astfel, dacă nu faci ce ţi-ai propus, îţi pierzi pălăria pentru totdeauna.

Ca să fiu sigur că sunt înţeles, am să dau un exemplu.
Să zicem că ţi-ai propus să faci jogging în fiecare zi. Iată paşii pe care îţi recomand să îi urmezi:
1. Spune-i-o celui mai bun prieten.
2. Dă-i o importantă sumă de bani (cea mai mare sumă posibilă pe care o poţi da, sincer).
3. Solicită-i ferm ca în prima zi când te abaţi de la angajament (a se găsi o metodă de verificare, de la a se merge pe încredere şi a raporta zilnic prin e-mail până la a te prezenta personal în trening la prieten acasă) să cheltuie imediat TOŢI banii pe ceva nereturnabil.
4. Dacă ai eşuat prima dată, repetă acţiunea.

Sunt sigur că v-aţi prins că zidul poate fi orice (nu doar jogging) şi pălăria la fel (nu doar bani). Aşa că trec direct la încheiere: Succes şi spor, că viaţa-i scurtă!

Comentarii

1

de Lupes Mara

2011-11-27 22:10

nu cred ca ar face nimeni asta , nu ca ar fi problema de bani dar cu totii stim de ce suntem in stare si nu multi sunt in stare sa se tina de ceva ce si-au propus .

2

de Bogdan G.

2011-11-30 14:49

Eu tind sa cred ca "nimeni" e prea mult spus. :) Unii sunt mai autodisciplinati si/sau mai determinati decat altii. Doar ca sunt putini. De putut, poate absolut oricine. sunt pasi simpli si usori. dar...

3

de Postare anunturi

2011-12-23 08:02

[...] Gandurile mele [...]


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile

 
Termeni si Conditii de Utilizare